NL  FR

Bio


ELS VOS (°1963) woont en werkt in Winksele bij Leuven. Na haar opleiding Regentaat Plastische Opvoeding aan het H.Grafinstituut in Turnhout, studeerde ze Vrije Grafiek aan het Provinciaal Hoger Instituut voor Kunstonderwijs (voorheen P.H.I.K.O.) in Hasselt, waar zij zich specialiseerde in Vrije Grafiek en in 1986 met grote onderscheiding en de prijs van de provincie Limburg afstudeerde. In 1988 kocht zij haar etspers en richtte zij haar eigen atelier in. Vanaf dan begeesteren de etstechnieken en haar artistieke zoektocht haar leven.
Els Vos is gehoorzaam aan een continuüm van beweging dat ze slechts in en door haar grafisch werk als een persoonlijk en universeel groeiproces kan aanvaarden en duiden.

De grafische werken van Els Vos zijn als bladen uit een dagboek over een reis tussen licht en donker. Deze kunst is geen eindpunt, maar een doordachte queeste, een zoektocht naar de essentie van de eeuwige artistieke polen - licht en lineariteit - als resultante van onze 'condition humaine'.

Els Vos stelde onder meer tentoon in België, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Polen. Met haar grafisch werk behaalde ze meerdere prijzen en onderscheidingen. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Prentenkabinet van het museum Plantin-Moretus (Antwerpen), Centre de la Gravure et de l'Image Imprimée (La Louvière), Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen, Jakob Smitsmuseum (Mol), de provincies Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen, Kunst In Huis, KBC, FIG Bilbao / Arthazi (Spanje), Het Stadsmus (Hasselt), gemeente Willebroek, D.S.M. (Nederland), Association Gravures - Strasbourg (Frankrijk) en privécollecties.

 

Klik hier voor het volledige CV van Els Vos